"Heb je nog zo’n kandidaten?"

enquetezuil

Cathérine Deneuve zei ooit: "Kansen zijn vaak dingen die je de eerste keer niet hebt gezien." Zo is het exact gebeurd op de ICT afdeling van Stad Harelbeke. Gelukkig bestaat er zoiets als een tweede kans.

Hoe ben je in contact gekomen met B.? 

Frederik Hellyn, ICT-coördinator Stad Harelbeke: “Aanvankelijk heb ik die stage-aanvraag van B. eigenlijk geweigerd. Wij hadden net een nieuwe medewerker in dienst en ik zag het niet zitten om nog iemand op sleeptouw te nemen. Een collega uit Roeselare belde me op om me te overtuigen om B. stage te laten doen bij ons. Hij had daar al een stage gedaan die zeer goed was meegevallen."

En kende je Jobcentrum eigenlijk al?

"Nee, Jobcentrum kende ik niet. Ik dacht dat dit een soort van interimkantoor was voor mensen die uit de arbeidsmarkt gevallen waren. Samen met Lien – de arbeidsbegeleidster - kwam B. op kennismakingsgesprek. Het was duidelijk dat ze zijn competenties goed kende.   

Vanaf de eerste dag werkte hij bijzonder professioneel. Dat gaf ons onmiddellijk veel vertrouwen. Hij heeft een elektromechanische achtergrond. Hij beschikte over andere competenties dan typische IT’ers. Dat werkte wonderwel in ons team."

Welke taken kon je hem toevertrouwen?

enquezuil2"Hij automatiseerde bijvoorbeeld het instellen van nieuwe PC’s – wat ons nu een grote tijdswinst oplevert, hij schreef enkele scripts om controletaken te automatiseren en hij deed een vooronderzoek van tools om ons netwerk te beheren. Hij draaide ook mee in de helpdesk – ook al was dit oorspronkelijk niet de bedoeling. Tijdens één van onze teamvergaderingen spraken we over een enquêtezuil. Het stadsbestuur wil hiermee de dienstverlening evalueren. De aankoop van zo’n zuil bleek echter te duur voor ons. B. stelde daarop voor om dit zelf te maken. Hij vees een muis open, kocht enkele knoppen in een doe-het-zelfzaak, liet een houten zuil schilderen door onze technische dienst en maakte zo zelf een eigen enquêtezuil. In plaats van misschien 1600€ kostte dit ons slechts 100€. Het is dankzij hem dat we dit project alsnog konden realiseren."

Hoe verliep de samenwerking met Jobcentrum?

"Ik ben er zeker van dat we al interessante mensen ontlopen hebben door selectieprocedures. Sommige mensen kunnen het niet zo goed uitleggen tijdens zo’n gesprek. Anderen doen zich misschien anders voor. Een stage is voor mij een goede manier om iemand te leren kennen. B. werd zeer goed opgevolgd door Lien. We zaten geregeld samen om taken en attitudes te evalueren. Ze belde me ook geregeld eens op om te horen hoe het liep."

Konden jullie hem in dienst nemen?

"We hadden pas iemand in dienst genomen. Normaal duurde zijn stage 3 maanden maar ik heb zelf voorgesteld om dit te verlengen tot hij vast werk had. Sinds kort heeft hij vast werk – op zijn vorige stageplaats nota bene!"

 

U wil ook samenwerken met Jobcentrum?

Contacteer Sofie Meeuws op 0471 13 31 37 of stuur een mailtje aan sofie.meeuws[at]jobcentrum.be